Elektra Morselaan 6 Vlijmen

Hoi Paul,

Dit is zoveel mogelijk info over de situatie in ons huis. Om te beginnen de bouwtekening.

De elektra loopt vanuit de meterkast (groene vlak) door de WC, onder een verlaagd plafond door) naar muur E. Daar lopen de kabels door een koof, die eventueel open gemaakt kan worden. De kabels komen binnen bij muur C en gaan dan naar punt B en A. Bij A gaan er twee kabels naar de kookplaat en 1 naar de afzuigkap. Onder de afbeelding leg ik uit waar de kabels in de nieuwe situatie heen moeten.

(Klik op de afbeeldingen voor een grote versie)

Op punt B zitten nu: magnetron, vaatwasser, oven en koelkast.

In de nieuwe situatie zit daar alleen nog de vaatwasser. Magnetron/combi-oven, koelkast en oven komen te staan bij punt D. In die muur komt een nis.

Op punt B komt ook een warmwaterkraan. Maar we overwegen daar een vermogensverdeler aan te koppelen. Maar we horen vooral graag jouw advies.

Op punt A zitten er twee aansluitingen op aanrecht-hoogte en een loopt in de muur naar boven. De nieuwe kookplaat komt op vrijwel dezelfde plek als nu. Dus bij punt A. Die nieuwe kookplaat heeft een ingebouwde afzuigkap. Dit is de afbeelding bij het hoofdstuk “elektra” van de handleiding.

Dit is de koof waar de kabels doorheen lopen langs muur E.

Dit is de hele muur E:

 

Dit is muur A:

Sorry voor de puinhoop. Drukke avond. Dit is muur B:

Muur C:

De kabels komen binnen ongeveer bij het derde fotolijstje van links. De deur gaat een anderhalve meter naar links.

Dit is muur D:

Ter hoogte van de twee glazen platen komt de nis voor koelkast en oven / magetron-combi-oven.

Dit is de meterkast:

Zoals gezegd komt er op zolder een warmtepomp. Op de plek waar nu de ketel hangt, is een aansluiting. Het advies is om er een groep bij te plaatsen. Dit is wat de installateur van de pomp in de offerte heeft staan:

Als er kabels getrokken moeten worden naar de zolder, kan dat via een koof recht boven de wc. Van daaruit zijn we zo in de meterkast. Het verlaagde plafond in de wc kunnen we er gedeeltelijk uitzagen. Dat zijn gipsplaten voor natte ruimtes.

We hebben houten (tussen)vloeren, dus heel wild boren zal het niet worden. Heb zelf over twee verdiepingen al UTP kabel getrokken. Ik weet niet of het met een trekveer door bestaande leidingen kan.

Share your thoughts