Met een manifest vang je de ziel van een organisatie in een pakkende tekst. Die kan kort zijn, lang of kort met een ‘extended’ versie. Het is schrijven, schrappen, wikken en wegen. En het is vooral heel erg gebaat bij een blik van buiten naar binnen.

Op deze pagina een aantal voorbeelden van de resultaten. Klik op een naam voor de complete copy.

Zoek je ook de woorden bij je waarden? Je weet me te vinden! 

ContourdeTwern is een fusie-organisatie van meerdere partijen in de sociale sectoren. Van jeugdhulp tot buurthuis. Voor hen bedacht ik de pay-off “Nooit Alleen” en dit korte manifest voor op hun site.


ContourdeTwern staat voor een zelfredzame en sociale samenleving. Daarom helpen we mensen en buurten bij het oplossen van kleine en grote vragen. Dat doen we met al onze kennis en middelen, maar vooral met bevlogen medewerkers en vrijwilligers.

Wij doen het nooit alleen.

Picl Logo

Picl is een streamingdienst voor arthouse / filmhuis – films. Je betaalt per film en van de opbrengst gaat een deel naar je favoriete filmhuis. Meer op picl.nl. 


Op Picl bekijk je de beste films van het filmhuis, direct bij jou thuis. Bij ons vind je films met vijfsterrenrecensies, films van gerenommeerde regisseurs en films die in de prijzen vallen op festivals. En vooral: gloednieuwe films. Meteen vanaf de eerste dag dat ze in het filmtheater draaien, kun je deze ook online bekijken.

Écht goede films en documentaires nemen je mee. Weg van jouw wereld, naar andere tijden en andere plekken. Ze laten je de tijd vergeten, ze maken je aan het lachen, ontroeren je, of zetten je aan het denken. Ze maken je avond, je dag, je week. Ze komen bij je binnen.

Onze liefde voor mooie verhalen zie je terug op Picl. Bij ons zie je bekroonde filmhuisfilms en documentaires die je niet overal tegenkomt. Want er zijn al genoeg andere platforms die blockbusters aanbieden.

Wij zijn er voor jou; de liefhebber. Op Picl vind je de parels van het cinema-aanbod die de Nederlandse filmtheaters voor je hebben opgedoken. De films met vijfsterren-recensies, de films van gerenommeerde regisseurs, films die in de prijzen vallen op festivals en films die je ook op het witte doek ziet. Kortom: de mooiste documentaires en films. Wat mooi is bepaal je natuurlijk zelf. Maar de kans dat iets van jouw smaak hiertussen staat, is heel groot.

Wij willen je die films meteen laten beleven, en niet pas maanden na de bioscooppremière. Want soms lukt gewoon niet om een film in de bioscoop te zien. Dat snappen we.
Omdat je oppas niet kan. Omdat je graag midden in de nacht films kijkt. Omdat je in quarantaine zit. Omdat je thuis wel in je ondergoed kan kijken. Of omdat een film niet bij jou in de buurt draait.

Dan stream je op Picl. En steeds als je dat doet, deelt jouw favoriete ook nog eens in de opbrengsten. Dankzij Picl mis je dus nooit meer een film. Zo kijk je goede films met een goed gevoel.

Prettige voorstelling!

Fabraa Logo

Fabraa is een nieuw onderdeel van Textaafoam; een toonaangevende groothandel in meubeltextiel. Fabraa levert stoffen die zo duurzaam mogelijk zijn. 

Dit manifest kent een korte en een ‘extended’ versie.


Wij zijn Fabraa. En wij leveren duurzame meubelstoffen.

In ons assortiment vind je stoffen met een geweten. Gemaakt van hergebruikte materialen, onder menselijke omstandigheden. Door makers die daarvoor netjes betaald krijgen. De grondstoffen zijn heel divers: van weggegooide consumentenkleding tot RPET-flesjes. Maar het resultaat en het doel zijn steeds hetzelfde: kwalitatief hoogwaardige meubelstoffen die ons milieu maximaal ontzien.

De extended versie gaat verder met:

De optimale balans tussen idealisme en realisme

We doen het uit idealisme. Omdat onze branche serieuze stappen moet maken om onze planeet schoon te houden. En om verantwoord om te gaan met de mensen die het maken. Wij willen niet afwachten. Wij gaan onze verantwoordelijkheid nemen en beginnen aan een bijzondere en bijzonder leerzame reis. Omdat we kansen en mogelijkheden zien om straks een gezonde wereld door te geven aan onze kinderen. We zijn niet perfect of heiliger dan de rest, maar we willen wel alles doen om kansen op verbetering te verzilveren.

Echte verandering zit in grote getallen

Maar we doen het ook met een gezonde dosis realisme. Want voor verandering heb je massa nodig. En als je 100% duurzame meubelstoffen maakt die bijna niemand kan betalen, verandert er weinig tot niks. Daarom committeren we ons aan een formule die simpel klinkt, maar lastig is in te vullen: de optimale balans tussen schoon en waar voor je geld. Met stoffen die variëren in het percentage schone bestanddelen of productiemethoden. Maar met een ondergrens aan duurzaamheid die een aantoonbare verbetering oplevert ten opzichte van bestaande producten. Zo bieden wij betaalbare en dus bereikbare stoffen. Voor onze klanten en de klanten van onze klanten. En om te zorgen dat iedereen weet wat er in een stof zit en hoe die stof gemaakt is, gaan we daarover volkomen transparant zijn. Bovendien blijven we steeds zoeken naar manieren om alle stoffen straks 100% duurzaam en toch betaalbaar te maken.

Bijna alles is een grondstof

Dat is onze filosofie. We zoeken materialen die onze aarde ontzien, zoals biologisch katoen. Of we hergebruiken wat anders ons milieu zou vervuilen. Dat lukt niet met alle materialen. Maar je zult versteld staan van de potentie van wat wij vaak maar al te makkelijk ‘afval’ noemen. Spullen waarvan je het misschien niet meteen verwacht, kunnen de basis zijn voor prachtige stoffen. Als voorbeeld: onze eerste collectie duurzame meubelstoffen, Woven Bottles, is gemaakt van RPET-flesjes. Dat klinkt misschien niet als een logische grondstof, maar dankzij een ingenieus proces maken onze productiepartners er stevige, zachte en mooie stoffen van. Wij zien een toekomst vol prachtige producten, gemaakt van materiaal als weggegooid consumententextiel. Materiaal dat anders alleen maar onze planeet zou vervuilen. Wij geven het – letterlijk – een tweede leven.

Grote ambities. Bescheiden beginnen

Klein beginnen is altijd beter dan stil blijven staan. Daarom doen we wat de markt van ons gewend is: we nemen het voortouw. We gaan de markt meenemen in onze zoektocht naar steeds duurzamer grondstoffen, productie- en transportmethoden. Fabraa is een onderdeel van Textaafoam; al meer dan 50 jaar de toonaangevende groothandel in meubelstoffen. Dankzij enorm uitgebreide collecties voor alle markt- en prijssegmenten. Bij Textaafoam helpen we onze klanten focussen op hun creativiteit. Omdat wij de rest regelen. Dat doen we ook met Fabraa. Maar dan straks 100% duurzaam. En net als Textaafoam in 1971, beginnen we bescheiden. Maar met een enorme ambitie om ook nu weer de grootste te worden.

 

Phoenix Contact is een multinational. Een marktleider in alles dat te maken heeft met distributie, opwekken, opslag en transport van energie. Hun Duitse hoofkantoor fomuleerde een ambiteus doel: The All Electric Society. Oftewel: in de toekomst moet alles elektrisch en dus schoon worden. Elk land kreeg de ruimte om deze doelstelling op hun manier te verwoorden. Dit is de Nederlandse versie.

 


De stekker uit fossiele energie

De energietransitie. Eén vraag staat hierin centraal: hoe krijgen we voldoende écht schone energie op de juiste plek op het juiste moment? De vraag is makkelijk, maar het antwoord is veel ingewikkelder.

Wij kijken naar de wind en de zon als onuitputtelijke bronnen van energie en de pilaren van een schone, elektrische toekomst. Natuurlijk zien we uitdagingen. In distributie en opslag bijvoorbeeld. Want de zon gaat onder en de wind is geen constante. Maar we zien vooral een toekomst gebouwd op schone energie. Want dat is volgens ons een grondrecht voor iedereen.

Delen brengt het doel dichterbij
Wij willen bijdragen aan een 100% elektrische wereld. Met een gezonde mix van idealisme en pragmatisme. En door te delen wat wij leren. Daarom bieden we onze belangrijkste software aan als open source. Omdat we willen dat iedereen profiteert van onze vooruitgang. Zelfs onze concurrenten. Want klimaatverandering is groter en belangrijker dan onze technologische voorsprong.

De daad bij het woord
Niemand weet nog hoe de weg naar die toekomst er precies uitziet. Maar wachten op anderen heeft de wereld nog nooit verder gebracht. Dus zetten wij zelf stappen. Onze nieuwe kantoren bouwen we duurzaam en CO2-neutraal, elke nieuwe leaseauto is elektrisch en we verbannen plastic uit onze panden.

We doen het voor iedereen
Hoe groot we ook zijn: onze impact als één enkele organisatie blijft beperkt. Daarom helpen we de organisaties in ons netwerk. Door geen nieuwe producten meer te ontwikkelen die niet bijdragen aan een schonere wereld, bijvoorbeeld.

Wij zijn Phoenix
Wij zijn wereldwijd marktleider en pioniers in elektrificatie, koppeling en automatisering. Wij voelen het als een verplichting aan onze geschiedenis, onze mensen en onze klanten om het verschil te maken en het goede voorbeeld te geven. Ga samen met ons op weg naar een slimme, schone wereld.

Dr. Hauschka is een cosmeticabedrijf dat duurzaamheid heeft doorvertaald naar “In harmonie met de natuur.” Hun producten zijn 100% natuurlijk en ze zijn eerlijk over cosmetica als ‘wondermiddel’.


 

 

 

 

Echte schoonheid is een balans

Elisabeth Sigmund, de oprichtster en moeder van ons merk, zei het meer dan 50 jaar geleden al: “Zorgdragen voor je huid is zorgdragen voor je gezondheid.”

Wij geloven in de natuur. Wij zijn er zelf onderdeel van. Wij werken met haar in harmonie. We nemen en geven terug. Daarom is onze huidverzorging 100% natuurzuiver. Daarom maken we producten die je huid stimuleren om te gaan stralen. Maar dat is niet het hele verhaal. Bij echte schoonheid komt meer kijken. Je huid reageert niet alleen op impulsen van buitenaf. Ook van binnenuit vraagt ze om verzorging. Je helpt haar door gezond te leven. Door in balans te zijn. Door lekker in je vel te zitten. Daar helpen we je bij. Met producten en helende behandelingen, met tips en adviezen. Met hart en ziel. Want als jij je goed voelt, straal je.

In harmonie met de natuur

Voor ons is duurzaamheid geen vinkje in een jaarverslag. Het is een overtuiging. Geboren uit respect en bewondering voor de natuur, waar we zelf ook onderdeel van zijn. Onze liefde voor de natuur beweegt ons om haar met zorg en aandacht te behandelen. Zij geeft ons wat wij nodig hebben, en wij geven terug. We planten bloemen waar bijen van houden. We oogsten alleen als het de levenscyclus van het gewas niet verstoort. En als er even te weinig van een kruid is, laten we het staan. En dat kan dus betekenen dat we een product tijdelijk niet maken. We volgen het ritme van de natuur. We forceren niets, maar we bewegen mee.

Natuurzuiver zonder compromissen

Een verzorgingsproduct mag al “natuurlijk” heten met slechts 5% natuurlijke bestanddelen. Dr Hauschka is 95% natuurlijk. De overige 5%? Water. Maar dat mogen we van de wet geen natuurproduct noemen. Onze ingrediënten komen rechtstreeks van velden, bossen en uit onze eigen tuinen. Verwerkt op het moment dat ze de meeste verzorgende kracht hebben. Zie het als duurzaamheid voor je huid. Als je plastic vermijdt om onze natuur te beschermen, wil je toch geen crèmes met chemische componenten op je huid smeren? Je bent immers zelf ook een deel van onze natuur. Daarom kiezen wij voor puur zonder compromissen. Omdat het mooier, gezonder en gewoon beter is. Altijd.

Wij gunnen je dat je bloeit. En wij helpen je hierbij.

Wat voor de natuur geldt, geldt ook voor jou. Bloei staat voor levenskracht. Bloei betekent dat je in balans bent. Dat je groeit. Dat gunnen we je van harte. En daar helpen we je bij. Wat wij doen, werkt dankzij onze overtuiging, volharding en kennis van de natuur. Al meer dan 50 jaar. Soms tegen de stroom in, maar altijd eerlijk en oprecht. Wij maken huidverzorging voor mensen, niet voor markten. We hoeven niet de hele wereld te veroveren. We vinden het belangrijker dat we mens en natuur recht in de ogen kunnen kijken. En dat we een merk zijn dat eerlijk is over schoonheid. En dat zullen we altijd zijn.

Dr. Hauschka Cosmetica
Natuur- Anders – Effectief