Met een manifest vang je de ziel van een organisatie in een pakkende tekst. Die kan kort zijn, lang of kort met een ‘extended’ versie. Het is schrijven, schrappen, wikken en wegen. En het is vooral heel erg gebaat bij een blik van buiten naar binnen.

Op deze pagina een aantal voorbeelden van de resultaten. Klik op een naam voor de complete copy.

Zoek je ook de woorden bij je waarden? Je weet me te vinden! 

Picl Logo

Picl is een streamingdienst voor arthouse / filmhuis – films. Je betaalt per film en van de opbrengst gaat een deel naar je favoriete filmhuis. Meer op picl.nl. 


Op Picl bekijk je de beste films van het filmhuis, direct bij jou thuis. Bij ons vind je films met vijfsterrenrecensies, films van gerenommeerde regisseurs en films die in de prijzen vallen op festivals. En vooral: gloednieuwe films. Meteen vanaf de eerste dag dat ze in het filmtheater draaien, kun je deze ook online bekijken.

Écht goede films en documentaires nemen je mee. Weg van jouw wereld, naar andere tijden en andere plekken. Ze laten je de tijd vergeten, ze maken je aan het lachen, ontroeren je, of zetten je aan het denken. Ze maken je avond, je dag, je week. Ze komen bij je binnen.

Onze liefde voor mooie verhalen zie je terug op Picl. Bij ons zie je bekroonde filmhuisfilms en documentaires die je niet overal tegenkomt. Want er zijn al genoeg andere platforms die blockbusters aanbieden.

Wij zijn er voor jou; de liefhebber. Op Picl vind je de parels van het cinema-aanbod die de Nederlandse filmtheaters voor je hebben opgedoken. De films met vijfsterren-recensies, de films van gerenommeerde regisseurs, films die in de prijzen vallen op festivals en films die je ook op het witte doek ziet. Kortom: de mooiste documentaires en films. Wat mooi is bepaal je natuurlijk zelf. Maar de kans dat iets van jouw smaak hiertussen staat, is heel groot.

Wij willen je die films meteen laten beleven, en niet pas maanden na de bioscooppremière. Want soms lukt gewoon niet om een film in de bioscoop te zien. Dat snappen we.
Omdat je oppas niet kan. Omdat je graag midden in de nacht films kijkt. Omdat je in quarantaine zit. Omdat je thuis wel in je ondergoed kan kijken. Of omdat een film niet bij jou in de buurt draait.

Dan stream je op Picl. En steeds als je dat doet, deelt jouw favoriete ook nog eens in de opbrengsten. Dankzij Picl mis je dus nooit meer een film. Zo kijk je goede films met een goed gevoel.

Prettige voorstelling!

Fabraa Logo

Fabraa is een nieuw onderdeel van Textaafoam; een toonaangevende groothandel in meubeltextiel. Fabraa levert stoffen die zo duurzaam mogelijk zijn. 

Dit manifest kent een korte en een ‘extended’ versie.


Wij zijn Fabraa. En wij leveren duurzame meubelstoffen.

In ons assortiment vind je stoffen met een geweten. Gemaakt van hergebruikte materialen, onder menselijke omstandigheden. Door makers die daarvoor netjes betaald krijgen. De grondstoffen zijn heel divers: van weggegooide consumentenkleding tot RPET-flesjes. Maar het resultaat en het doel zijn steeds hetzelfde: kwalitatief hoogwaardige meubelstoffen die ons milieu maximaal ontzien.

De extended versie gaat verder met:

De optimale balans tussen idealisme en realisme

We doen het uit idealisme. Omdat onze branche serieuze stappen moet maken om onze planeet schoon te houden. En om verantwoord om te gaan met de mensen die het maken. Wij willen niet afwachten. Wij gaan onze verantwoordelijkheid nemen en beginnen aan een bijzondere en bijzonder leerzame reis. Omdat we kansen en mogelijkheden zien om straks een gezonde wereld door te geven aan onze kinderen. We zijn niet perfect of heiliger dan de rest, maar we willen wel alles doen om kansen op verbetering te verzilveren.

Echte verandering zit in grote getallen

Maar we doen het ook met een gezonde dosis realisme. Want voor verandering heb je massa nodig. En als je 100% duurzame meubelstoffen maakt die bijna niemand kan betalen, verandert er weinig tot niks. Daarom committeren we ons aan een formule die simpel klinkt, maar lastig is in te vullen: de optimale balans tussen schoon en waar voor je geld. Met stoffen die variëren in het percentage schone bestanddelen of productiemethoden. Maar met een ondergrens aan duurzaamheid die een aantoonbare verbetering oplevert ten opzichte van bestaande producten. Zo bieden wij betaalbare en dus bereikbare stoffen. Voor onze klanten en de klanten van onze klanten. En om te zorgen dat iedereen weet wat er in een stof zit en hoe die stof gemaakt is, gaan we daarover volkomen transparant zijn. Bovendien blijven we steeds zoeken naar manieren om alle stoffen straks 100% duurzaam en toch betaalbaar te maken.

Bijna alles is een grondstof

Dat is onze filosofie. We zoeken materialen die onze aarde ontzien, zoals biologisch katoen. Of we hergebruiken wat anders ons milieu zou vervuilen. Dat lukt niet met alle materialen. Maar je zult versteld staan van de potentie van wat wij vaak maar al te makkelijk ‘afval’ noemen. Spullen waarvan je het misschien niet meteen verwacht, kunnen de basis zijn voor prachtige stoffen. Als voorbeeld: onze eerste collectie duurzame meubelstoffen, Woven Bottles, is gemaakt van RPET-flesjes. Dat klinkt misschien niet als een logische grondstof, maar dankzij een ingenieus proces maken onze productiepartners er stevige, zachte en mooie stoffen van. Wij zien een toekomst vol prachtige producten, gemaakt van materiaal als weggegooid consumententextiel. Materiaal dat anders alleen maar onze planeet zou vervuilen. Wij geven het – letterlijk – een tweede leven.

Grote ambities. Bescheiden beginnen

Klein beginnen is altijd beter dan stil blijven staan. Daarom doen we wat de markt van ons gewend is: we nemen het voortouw. We gaan de markt meenemen in onze zoektocht naar steeds duurzamer grondstoffen, productie- en transportmethoden. Fabraa is een onderdeel van Textaafoam; al meer dan 50 jaar de toonaangevende groothandel in meubelstoffen. Dankzij enorm uitgebreide collecties voor alle markt- en prijssegmenten. Bij Textaafoam helpen we onze klanten focussen op hun creativiteit. Omdat wij de rest regelen. Dat doen we ook met Fabraa. Maar dan straks 100% duurzaam. En net als Textaafoam in 1971, beginnen we bescheiden. Maar met een enorme ambitie om ook nu weer de grootste te worden.

ContourdeTwern is een fusie-organisatie van meerdere partijen in de sociale sectoren. Van jeugdhulp tot buurthuis. Voor hen bedacht ik de pay-off “Nooit Alleen” en dit korte manifest voor op hun site.

ContourdeTwern staat voor een zelfredzame en sociale samenleving. Daarom helpen we mensen en buurten bij het oplossen van kleine en grote vragen. Dat doen we met al onze kennis en middelen, maar vooral met bevlogen medewerkers en vrijwilligers.

Wij doen het nooit alleen.