Dr Hauschka Manifest

Dr Hauschka logo
Dr. Hauschka is een cosmeticabedrijf dat duurzaamheid heeft doorvertaald naar “In harmonie met de natuur.” Hun producten zijn 100% natuurlijk en ze zijn eerlijk over cosmetica als ‘wondermiddel’.

Echte schoonheid is een balans

Elisabeth Sigmund, de oprichtster en moeder van ons merk, zei het meer dan 50 jaar geleden al: “Zorgdragen voor je huid is zorgdragen voor je gezondheid.”

Wij geloven in de natuur. Wij zijn er zelf onderdeel van. Wij werken met haar in harmonie. We nemen en geven terug. Daarom is onze huidverzorging 100% natuurzuiver. Daarom maken we producten die je huid stimuleren om te gaan stralen. Maar dat is niet het hele verhaal. Bij echte schoonheid komt meer kijken. Je huid reageert niet alleen op impulsen van buitenaf. Ook van binnenuit vraagt ze om verzorging. Je helpt haar door gezond te leven. Door in balans te zijn. Door lekker in je vel te zitten. Daar helpen we je bij. Met producten en helende behandelingen, met tips en adviezen. Met hart en ziel. Want als jij je goed voelt, straal je.

In harmonie met de natuur

Voor ons is duurzaamheid geen vinkje in een jaarverslag. Het is een overtuiging. Geboren uit respect en bewondering voor de natuur, waar we zelf ook onderdeel van zijn. Onze liefde voor de natuur beweegt ons om haar met zorg en aandacht te behandelen. Zij geeft ons wat wij nodig hebben, en wij geven terug. We planten bloemen waar bijen van houden. We oogsten alleen als het de levenscyclus van het gewas niet verstoort. En als er even te weinig van een kruid is, laten we het staan. En dat kan dus betekenen dat we een product tijdelijk niet maken. We volgen het ritme van de natuur. We forceren niets, maar we bewegen mee.

Natuurzuiver zonder compromissen

Een verzorgingsproduct mag al “natuurlijk” heten met slechts 5% natuurlijke bestanddelen. Dr Hauschka is 95% natuurlijk. De overige 5%? Water. Maar dat mogen we van de wet geen natuurproduct noemen. Onze ingrediënten komen rechtstreeks van velden, bossen en uit onze eigen tuinen. Verwerkt op het moment dat ze de meeste verzorgende kracht hebben. Zie het als duurzaamheid voor je huid. Als je plastic vermijdt om onze natuur te beschermen, wil je toch geen crèmes met chemische componenten op je huid smeren? Je bent immers zelf ook een deel van onze natuur. Daarom kiezen wij voor puur zonder compromissen. Omdat het mooier, gezonder en gewoon beter is. Altijd.

Wij gunnen je dat je bloeit. En wij helpen je hierbij.

Wat voor de natuur geldt, geldt ook voor jou. Bloei staat voor levenskracht. Bloei betekent dat je in balans bent. Dat je groeit. Dat gunnen we je van harte. En daar helpen we je bij. Wat wij doen, werkt dankzij onze overtuiging, volharding en kennis van de natuur. Al meer dan 50 jaar. Soms tegen de stroom in, maar altijd eerlijk en oprecht. Wij maken huidverzorging voor mensen, niet voor markten. We hoeven niet de hele wereld te veroveren. We vinden het belangrijker dat we mens en natuur recht in de ogen kunnen kijken. En dat we een merk zijn dat eerlijk is over schoonheid. En dat zullen we altijd zijn.

Dr. Hauschka Cosmetica. Natuurlijk – Anders – Effectief