FAQ

Een echte FAQ. Alles wat je wil weten. Of niet. Klik op een plusje om het antwoord bij een vraag te zien. Staat je vraag er niet bij? Dan zit er niks anders op: mail me .

Waar woon je en waar werk je?

Ik woon in Den Bosch. En ik werk overal. Maar meestal hier in Brabant, Utrecht en (in de buurt van) Amsterdam.

Wat doe je zoal?

(Digitale / interactieve) concepten bedenken en uitrollen. Talenten coachen. Akelig goede teksten schrijven. Andere mensen leren akelig goede teksten te schrijven. Orde op zaken stellen bij bureaus of in creatieve afdelingen. Voor korte of voor langere tijd. Wat nodig is.

Werk je ook rechtstreeks voor bedrijven?

Jazeker. Dat doe ik al voor een aantal Nederlandse en internationale bedrijven. Ik help ze met copy, content en de bijbehorende strategie.

Specialismen?

Ik heb voldoende ervaring opgedaan bij verschillende bureaus om mezelf generalist te noemen. Volgens mijn klanten blink ik uit in complexe materie en copy die de diepte ingaat, zoals manifesten en narratieven. De laatste jaren heb ik me ook stevig ontwikkeld in Employer Branding en arbeidsmarktcommunicatie. Dat en ik ben echt sterk in DM’s & E-DM’s.

Minder in mijn straatje: persberichten en echte long-copy. Als in brochures. Of handleidingen.

Augurkenpotdeksel-expert

Je moest erop klikken, he?

Wie heeft het niet meegemaakt? Meerdere mensen proberen een deksel van een augurkenpot af te draaien, maar het lukt niet. Totdat de laatste – schijnbaar met speels gemak en met een vrolijke “plop” – die @#$^$@ deksel wel los krijgt.

Ik ben die laatste. Als je creatieven vastzitten, help ik het creatieve proces weer op gang. Door verder te gaan op wat ze al bedacht hadden, door concepten te combineren en als dat niet werkt: terug te gaan naar de vraag en een andere route te kiezen. En dat zonder je deadline te verstieren.

Engels en andere talen

Engelse teksten: net zo goed als de Nederlandse. Duits heb ik goed genoeg onder de knie om het te vertalen naar NL en om er globaal een tekst in op te zetten. Bij Frans zet ik een joker in. Italiaans en Spaans kan ik volgen, maar schrijven gaat me te ver.

Staan al je projecten op deze site?

Gelukkig niet zeg. Dan zou de laadtijd je al je vakantiedagen kosten. Hier staat een selectie van de afgelopen 2/3 jaren + een paar klassiekers.

Zijn er ook projecten waar je met een boog omheen loopt?

Als je iemand zoekt voor copy over wapens, dieronvriendelijke toestanden of je bent een politieke partij die iets te hard mekkert over migratie en/of meewaait met wappie-winden, kun je beter even verder zoeken. En voor tabak en goksites mag je ook mij ook overslaan. Ik ben helemaal voor zelfbeschikking, maar in een aantal gevallen help ik liever niet katten op spek te binden.

Voor welke merken, bedrijven en organisaties heb je gewerkt?

Lipton, Ola, Magnum, Bertolli, Dove, Heineken, Amstel, Ikea, SEAT, Iglo, Mora, van Dobben, Cup-a-Soup, Shell, Texaco, M-Wise, Keuken Kampioen, Keuken Concurrent, Tulp Keukens, Mandemakers Keukens, Fujifilm, (ben je er nog?) KPN, Carclean.com, KLM, Amarant, Tempo-Team, Creyff’s Uitzendbureau, Randstad, RKC Waalwijk, Douwe Egberts, Gillette, Calvé, Knorr, (adempauze) Unox, Robijn, Omo, Piet Klerkx, Vodafone, ABN AMRO, AXE, Impulse, Reed-Elsevier, YouTech, ROC Groen onderwijs, Has Hogescholen, Willy Naessens, D’ Agostini (pak anders even koffie ondertussen), ROC Tilburg, Jongerenpunt Midden Brabant, YouTech, Sensodyne, Tommy Hillfiger, DELA, Belisol, De Wever, Koningsoord, Brabant Water, SPAR, AutoScout24, Runnersworld, (Even rekken en strekken en doorrr…) Gemeente Tilburg, O2 Factoring, Interpolis, Ad van Geloven, Kruidvat, Tilburg University, Venco, Willem II, CountourDeTwern, Provincie Noord-Brabant, Libéma, Enexis, Woonfonds, Rabobank, (Tijd om even te gaan staan) Velthuis Kliniek, Xpert, Delta, Watt, Eva Kliniek, Zandbeek, Hersenstichting, Domino’s Pizza, Yesty, Adesa, Fontys Hogescholen, AVDD beveiliging, Verasol, Textaafoam, Het Juridisch Loket, ContourdeTwern, Aon, (ik snap het als je hier afhaakt, hoor)AS Watson /Kruidvat, Achmea, Dr. Hauschka, Bifi, Priva,  Arriva, NHA, Buddy Wise, Merz, Oro, Woonbedrijf, Rijkswaterstaat, Scherpenhuizen, De Nederlandse Bach Vereniging, De Europese Unie, Bartiméus Fonds, ( Zet je schrap voor de eindsprint!) heel veel MKB, Jumbo Tech Campus, Prime Dental Alliance, BASF | Nunhems, UKG, Energie voor Elkaar en Universiteitsfonds Eindhoven. Je hebt het gehaald! Schouderklopje!

En hoe zit het met de prijzen?

Heb ik ook. Een Gouden Reiger (beste corporate film), een van Speijk Innovatieprijs, Een gouden ADCN lamp, Zilveren Spin, een Esprix, een SAN, een Espressivo, een Digital Communication Award, een paar keer de Communicatieprijs Brabant en een Gouden Content Marketing Award B2C. En ik heb een aantal nominaties, waaronder voor de Cannes Lions, de Werf& Award, SAN en ADCN.

(Creatief zwarte schaap-alert!) Eerlijk is eerlijk: awards zijn te gek, maar ik vind effectiviteit belangrijker dan prijsuitreikingen. Al loop ik niet weg voor de feesten die er altijd achterna schijnen te moeten komen.

Ben je duur?

Als je mij wilt vergelijken met anderen op basis van uurtarief, moeten wij vooral niet gaan samenwerken. Ik heb een geruststellend hoog uurtarief omdat ik vind dat dat past bij mijn niveau van werk en dienstverlening.

Maar vragen wat copy kost is hetzelfde als vragen wat een huis of een auto kost. Je betaalt voor creativiteit en kwaliteit, maar ook voor snelheid. Per saldo ben je in 99,99% van de gevallen goedkoper uit en beter af met een Eelco aan je zijde.

En in je vrije tijd?

Dappere klik. Niks te doen? Dan klus ik met grote gereedschappen met zwarte stekkers en bouw dingen waar andere mensen liever niet aan beginnen. Vraag me maar eens naar 24,5 ton basalt gesteente en een schutting. Of een zitkuil van 5×8. Is lachen. Verder sleutel ik aan domotica-projecten en computers. Ik game. Ik reis graag. Ik verzamel vinyl en ik fotografeer als ik er tijd voor heb.