Phoenix Contact Manifest

Phoenix Contact Logo
Phoenix Contact is een multinational en marktleider in alles rond distributie, opwekken, opslag en transport van energie. Hun Duitse hoofkantoor fomuleerde een ambiteus doel: The All Electric Society. Oftewel: in de toekomst moet alles elektrisch en dus schoon worden. Elk land kreeg de ruimte om deze doelstelling op hun manier te verwoorden. Dit is de Nederlandse versie.

De stekker uit fossiele energie

De energietransitie. Eén vraag staat hierin centraal: hoe krijgen we voldoende écht schone energie op de juiste plek op het juiste moment? De vraag is makkelijk, maar het antwoord is veel ingewikkelder.

Wij kijken naar de wind en de zon als onuitputtelijke bronnen van energie en de pilaren van een schone, elektrische toekomst. Natuurlijk zien we uitdagingen. In distributie en opslag bijvoorbeeld. Want de zon gaat onder en de wind is geen constante. Maar we zien vooral een toekomst gebouwd op schone energie. Want dat is volgens ons een grondrecht voor iedereen.

Delen brengt het doel dichterbij

Wij willen bijdragen aan een 100% elektrische wereld. Met een gezonde mix van idealisme en pragmatisme. En door te delen wat wij leren. Daarom bieden we onze belangrijkste software aan als open source. Omdat we willen dat iedereen profiteert van onze vooruitgang. Zelfs onze concurrenten. Want klimaatverandering is groter en belangrijker dan onze technologische voorsprong.

De daad bij het woord

Niemand weet nog hoe de weg naar die toekomst er precies uitziet. Maar wachten op anderen heeft de wereld nog nooit verder gebracht. Dus zetten wij zelf stappen. Onze nieuwe kantoren bouwen we duurzaam en CO2-neutraal, elke nieuwe leaseauto is elektrisch en we verbannen plastic uit onze panden.

We doen het voor iedereen

Hoe groot we ook zijn: onze impact als één enkele organisatie blijft beperkt. Daarom helpen we de organisaties in ons netwerk. Door geen nieuwe producten meer te ontwikkelen die niet bijdragen aan een schonere wereld, bijvoorbeeld.

Wij zijn Phoenix

Wij zijn wereldwijd marktleider en pioniers in elektrificatie, koppeling en automatisering. Wij voelen het als een verplichting aan onze geschiedenis, onze mensen en onze klanten om het verschil te maken en het goede voorbeeld te geven. Ga samen met ons op weg naar een slimme, schone wereld.