Picl Manifest

Picl Logo
Picl is een streamingplatform voor arthouse films en – documentaires. Er zit geen tijd tussen bioscooprelease en beschikbaarheid op het platform en van elke gehuurde video gaat een deel van de opbrengsten naar een filmhuis dat de bezoeker zelf aanwijst.

 

Op Picl bekijk je de beste films van het filmhuis, direct bij jou thuis. Bij ons vind je films met vijfsterrenrecensies, films van gerenommeerde regisseurs en films die in de prijzen vallen op festivals. En vooral: gloednieuwe films. Meteen vanaf de eerste dag dat ze in het filmtheater draaien, kun je deze ook online bekijken.

Écht goede films en documentaires nemen je mee. Weg van jouw wereld, naar andere tijden en andere plekken. Ze laten je de tijd vergeten, ze maken je aan het lachen, ontroeren je, of zetten je aan het denken. Ze maken je avond, je dag, je week. Ze komen bij je binnen.

Onze liefde voor mooie verhalen zie je terug op Picl. Bij ons zie je bekroonde filmhuisfilms en documentaires die je niet overal tegenkomt. Want er zijn al genoeg andere platforms die blockbusters aanbieden.

Wij zijn er voor jou; de liefhebber. Op Picl vind je de parels van het cinema-aanbod die de Nederlandse filmtheaters voor je hebben opgedoken. De films met vijfsterren-recensies, de films van gerenommeerde regisseurs, films die in de prijzen vallen op festivals en films die je ook op het witte doek ziet. Kortom: de mooiste documentaires en films. Wat mooi is bepaal je natuurlijk zelf. Maar de kans dat iets van jouw smaak hiertussen staat, is heel groot.

Wij willen je die films meteen laten beleven, en niet pas maanden na de bioscooppremière. Want soms lukt gewoon niet om een film in de bioscoop te zien. Dat snappen we.
Omdat je oppas niet kan. Omdat je graag midden in de nacht films kijkt. Omdat je in quarantaine zit. Omdat je thuis wel in je ondergoed kan kijken. Of omdat een film niet bij jou in de buurt draait.

Dan stream je op Picl. En steeds als je dat doet, deelt jouw favoriete ook nog eens in de opbrengsten. Dankzij Picl mis je dus nooit meer een film. Zo kijk je goede films met een goed gevoel.

Prettige voorstelling!