Gouwe ouwe

Nostalgie-alert!

Opvallende projecten uit mijn carrière.  Prijswinnend, tekenend voor de tijd waarin ze gemaakt zijn of zo universeel dat je ze vandaag kunt oppoetsen en weer kunt inzetten.

Heineken BarTrek

Mobiele navigatie voordat het bestond

Begin jaren 2000 waren er nog geen smartphones of ander apparaten met ingebouwde GPS ontvangers. Voor Heineken ontwikkelden we toen – bij het legendarische bureau Lintas – BarTrek. Een applicatie die draaide op een Palm V, die je verbond met een mateloos onpraktisch grote GPS ontvanger. Het resultaat was een systeem waarmee je als vreemde in een grote stad naar Heineken kroegen werd geloodst.

Waarom Was ik nog voor jou?

Prijswinnende campagne die luie mannen daarop aansprak

Een initiatief vanuit Omo om het merk weer lading te geven. Doelwit: de mannen die een te verwaarlozen bijdrage aan het huishouden leveren. Hun vrouwen/vriendinnen bestookten hen met filmpjes waarin hen werd uitgelegd wat ze fout deden. Langlopende campagne die Omo’s marktaandeel tussen de opstomende huismerken weer versterkte. Campagne met meerdere uitlopers, zoals een boek over wassen en strijken door bekende Nederlandse auteurs.

Dove Moment

Activation Marketing 1.0

Prijswinnende activation marketing oercase. En een sociaal concept zonder de steun van de sociale netwerken waar we nu op leunen. Dove stond nog voor ontspanning en LEMZ kreeg de taak om 100.000 setjes samples de wereld in te helpen. Het inzicht: vrouwen mogen van hun sociale omgeving best wat vaker rustig aan doen. Zelf zien ze dat niet zo. Daarom vroegen we alle vrienden, vriendinnen, mannen en moeders om een vrouw te verrassen. Via een aantal stappen personaliseerde je een boodschap die werd geprint en in een mooi brievenbuspakket werd gestopt. Binnen drie weken waren de pakketjes op.

We vroegen gebruikers actief naar hun mening en feedback. Daaruit kwamen veel bruikbare inzichten, waardoor we deze campagne steeds een nieuw gezicht konden geven.

Iglo Dinner Winner

Zet je avondeten op het spel

iglo DinnerWinner

Inspiratietool voor Iglo prospects. Jij gaf aan wat je nog in de koelkast had liggen, en de DinnerWinner presenteerde je dan een van de vele mogelijke recepten.

Gemaakt met Flash 2.0, oorspronkelijk voor de eerste breedband gebruikers van UPC. Later ook breder ingezet.